miercuri, 2 ianuarie 2019

Șofer de Pakistan

Dacă v-ați întrebat vreodată cum se circulă cu mașina în Pakistan, eu am să vă dezvălui și chiar am să vă spun câteva "reguli de circulație".
În primul rând mașinile au volanul pe partea dreaptă, la fel ca și în Anglia. Mie mi se pare foarte ciudat să stau în mașină în partea stânga și să nu conduc. 😁 Și mai ciudat mi se pare sa conduc pe "contrasens ".
Majoritatea șoferilor din Pakistan nu cunosc reguli de circulație. Respectă câteodată semaforul și cam atât.
Dacă vrei sa conduci în Pakistan trebuie să cunoști următoarele "reguli" nescrise:

* dacă ai greșit drumul nu trebuie să mergi tot înainte. Poți foarte bine să întorci și să mergi pe contrasens. Nimeni nu se supăra și în plus faci și economie la benzină.😅

*când cumperi o mașina trebuie să verifici obligatoriu claxonul. Când ai ieșit pe strada claxonezi fără încetare. Dacă unu claxonează  toți claxonează. Dacă claxonul nu funcționează nu cumperi mașina! 😏

*dacă ajungi la un sens giratoriu și trebuie sa ieși din el la a4 a ieșire, te bagi repede pe contrasens și ieși la prima ieșire. Economisești timp. 😜

*niciodată nu depășești prin stânga. Stai pe banda a 2a și claxonezi până cel din fața ta trece pe banda 1. 😁

*dacă polițistul oprește un sens de mers, calculezi repede în cap dacă poți trece de el fără sa-l lovești, și apeși accelerație. ☺️

*dacă conduci motocicletă, te strecori printre mașini. Nu stai niciodată pe banda ta de mers, te bagi printre mașini. În Pakistan nimeni nu respectă banda de mers.

*semnalizarea nu se folosește. Riști să o uiți pornită și să umbli în tot orașul cu ea pornită. Deci, mai bine nu o atingi deloc.

*dacă ai făcut pană la mașină, lași mașina acolo un ai făcut pana(chiar și în mijlocul străzii). Iei roata și pleci la vulcanizare. Când te întorci mașina este tot în același loc.

*nu există un număr maxim de persoane care pot călătorii cu mașina. De obicei călătoresc, câte persoane încap. Această regulă este valabilă și pentru motoare.

*dacă ai bușit o mașină, nu e cu supărare. Nici măcar nu ești obligat să-ți ceri scuze, doar dacă simți să faci lucru asta. Vorbesc de accidentele minore, fără victime.

Cam acestea ar fi regulile cele mai importante de circulație din Pakistan  Dacă vreo dată vă gândiți să vizitați Pakistan-ul este bine să țineți cont de aceste "reguli".
Pe mine mă amuza teribil acest stil de condus, și deja m-am obișnuit cu motocicliștii care stau atât de aproape de mașina mea, de imi dau impresia că vor să meargă cu mine cu mașina. 😜
Iar la micile bușituri am devenit imună. Nu mă mai deranjează dacă cineva îmi zgârie sau îndoaie tabla la mașină  Dar, trebuie să recunosc că la început nu am fost așa de calmă.

Ce ziceți, vi-ar plăcea un asemenea stil de condus? Ați putea să conduceți după aceste "reguli"?



16 comentarii:

  1. Nu pot sa cred ca acolo chiar asa se circula:))) foarte interesant articolul si am si o intrebare: in tara cum reactionezi la busituri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂😂 Bună întrebare. Nu stiu pentru că nu am avut nenorocul până acuma să am parte de vreun accident. Dar am văzut la alții cât de nervoși sunt.

      Ștergere
  2. Bine ca mi-ai spus ca sa nu ma duc niciodata in Pakistan. :) Ma si intreb cum or supravietui oamenii aia fara reguli, daca la noi e jale si totusi le avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii că la inceput mi se parea și mie nașpa dar, acuma cred ca m-am obișnuit și nu îmi mai pare greu. Mai mult apreciez ca șoferii chiar nu se enervează, sunt toți calmi.

      Ștergere
  3. Ce chestii, chiar nu stiam toate aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pakistanul nu se află pe lista mea de destinații de călătorii în perioada următoare, dar niciodată nu spun niciodată :).
    Ce spui tu, pare mai degrabă o listă de nereguli sau o glumă nesărată, dar dacă asta este practica le ei, trebuie să ne conformăm atâta timp cât ne aflăm în țara lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca e mare nebunie pentru cei care conducem corect, dar ei cred ca sunt obisnuiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ei sunt obișnuiți și diferența față de noi este că nu se enervează din orice.

      Ștergere
  6. Pfff... Cred ca as face o cadere nervoasa acolo :) eu sunt omul care tine la regulile se circulatie, nu imi place haosul

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne cate reguli, eu n am carnet dar nici nu mi as lua, nici pentru Romania, dapai pt Pakistan 🤣

    RăspundețiȘtergere
  8. Clar, nu voi vizita Pakistan niciodata. :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. OMG, eu injur aici in trafic de vai-vai! Acolo ar fi crima si pedeapsa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La începutul ai fi nervoasă iar după aceea ai privi toată treaba ca pe ceva amuzant. Cel puțin așa a fost în cazul meu.

      Ștergere
  10. Dumnezo :)) vai ce m-am distrat citind aceste ”reguli” . Am vazut ca prin tarile Asiatice cam asa e cu condusu,Haos nene haos :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai de capul meu!!! Pe bune? Mie inca nu imi vine sa cred ca asa sta treaba cu traficul rutier in Pakistan! 😃

    RăspundețiȘtergere